Saturday, 19 December 2015

#IzaraDahKahwin : Persiapan Sebelum Kahwin

Assalamualaikum dan hai,
alhamdulillah syukur atas segala nikmat yg Allah berikan kepada kita semua.
seperti last entry update haritu pasal #IzaraDahKahwin so kat sini tengah merajinkan diri utk share story sikit pasal wedding ara.

Wedding ara xde la grand dan mmg xnak buat grand pun cukup sekadar ikut kemampuan diri dan pentingkan mana yang wajib dulu. Akad Nikah dan majlis dalam masa 1 hari, ramai cakap nanti penat tapi xpe kita penat 1 hari je dan kita save banyak kat situ. so kena la pandai rancang kewangan dan masa kan.
Majlis Akad Nikah jam 11 pagi dan Kenduri dari jam 12-4pm.

Majlis ara ni mmg kira ara bajet jugaklah sebab mmg nk save taknak mbazir, siap buat bunga telur sendiri uols. Tapi alhamdulillah ramai puji bunga telur cantik. berbaloi la spend time masa berbulan nak siapkan, maklumlah keje kan bukan full time buatnya. *gambar lupa nk transfer*

Malam sebelum wedding semua prepare sendiri termasuklah pasang pelamin, sebab just sewa pelamin DIY. Sebab plannya mmg taknak bersanding pelamin tu just untuk buat tempat bergambar. Also save cost here. sebab pikirnya ambik pelamin mahal nanti guna kejap je xsmpai 1 hari pun guna. Tapi kalau mampu xde masalah, cuma 1 je nasihat nak kahwin JANGANLAH buat loans. ELAKKAN dari kahwin dan buat loans. 

Share gambar sekitar malam sebelum wedding:
Pelamin DIY hasil dari Angah dan abg ipar pasang.

Guest book Ara buat sdri.

Candy buffet Angah buat.

Meja tempat goodies bag.

ni bunga telur Ara buat sendiri tu.
Majlis ara ni buat kat dewan , lokasi Sentul dekat rumah Along. Majlis ara buat kat KL sebabnya sebenarnya nak elak dari banjir sebab selalu hujung tahun kan Kelantan banjir. Dan sebab buat 1 majlis je gabung belah perempuan dan lelaki so pilih la tengah2 memandangkan dua2 dok KL. Save cost jugak buat 1 majlis je ;)

So ni lah serba sedikit pasal persiapan sebelum kahwin. on the day majlis next entry ara update ye :)

berinai ni baru feeling pengantin :P

our simple kad kahwin.


Okay last nk ucap terima kasih kepada yang masih sudi singgah blog ni dan wish tu. Really appreciate.
much love.
xoxo.

Tuesday, 8 December 2015

#IzaraDahKahwin 22112015

Assalamualaikum.
After 9 years of relationship.. ;)


Alhamdulillah.
Will update more soon :)